Ana Sayfa   /   Projeler ve Programlar

Millî Açık Anahtar Altyapısı Projesi

milli-acik-anahtar-altyapisi-img-1

Açık Anahtar Altyapısı (AAA/PKI) teknolojileri; özellikle elektronik kimlik kartı, elektronik imza ve e-devlet uygulamalarının temelini oluşturmaktadır. MA3 Projesi kapsamında geliştirilen Elektronik Sertifika Yönetim Altyapısı (ESYA), AAA teknolojilerinin kalbini oluşturan elektronik sertifikaların üretilmesi ve yönetimini gerçekleştiren ülkemizdeki tek millî yazılımdır ve bu alanda Ortak Kriter (Common Criteria, CC) EAL4+ sertifikası olan dünyadaki sayılı ürünlerden biridir.
Türkiye’de kamu kurumlarına sertifika vermekle yetkili olan KamuSM Sertifika hizmet sağlayıcısında ESYA yazılımı kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi ve e-Pasaport Projesi kapsamında üretilecek sertifikaların üretimi ve yönetimi ESYA yazılımları ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Zaman Damgası Sunucusu ve Zaman Damgası İstemcisi yaygın olarak kullanılan diğer uygulamalarımızdır.
Kermen PKI İstemcisi masaüstü güvenlik hizmetleri sunan bir istemci uygulama ailesidir.
MA3 API e-İmza ve Şifreleme Kütüphaneleri, e-Yazışma, e-Devlet, UYAP, e-Defter, e-Fatura, e-Reçete gibi projelerin altyapısını oluşturmaktır. Yazılım firmaları, telekomünikasyon firmaları, bankalar, üniversiteler ve kamu kurumları MA3 API’yi kullanarak yüzlerce e-İmza ürünü geliştirmiştir ve geliştirmektedir. Bu kurumlara yazılım desteği verilmeye devam edilmektedir.
ESYA, KERMEN ve MA3 API ürünlerimiz başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere birçok özel ve kamu kurumunda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ürünlerimizin değişen ve gelişen teknoloji ve standartlara (ETSI, RFC ve ISO vb.) göre güncellemeleri yapılmakta ve ihtiyaçlar doğrultusunda ürünlere yeni özellikler eklenmektedir.

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim