MENÜ
Ana Sayfa   /   Eğitimler

BİLGEM

Eğitimler

Temelleri köklü bilgi birikime dayanan merkezimiz BİLGEM bünyesinde alanında uzman akademisyenler tarafından kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarına Kriptoloji, Bilgi Güvenliği, E-İmza Uygulamaları, Yazılım Test ve Kalite Değerlendirmeleri ve TEMPEST konularında eğitimler verilmektedir.

EĞİTİMLER

Genel Bilgiler

TÜBİTAK BİLGEM, ülke ihtiyaçlarını karşılamak üzere başarıyla gerçekleştirdiği projeleri ve ürünleriyle Türkiye’nin ufkunu genişleten, bu kapsamda da güven veren bir teknoloji merkezidir. BİLGEM, çalışma alanlarındaki başarılarıyla Türkiye sınırlarını aşan UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü), BTE (Bilişim Teknolojileri Enstitüsü),SGE (Siber Güvenlik Enstitüsü), İLTAREN (İleri Teknoloji Araştırma Enstitüsü), YTE (Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü) YZE’yi (Yapay Zekâ Enstitüsü) bünyesinde birleştirerek dünya çapında teknolojiye yön veren bir mükemmeliyet merkezi olma hedefiyle Türkiye’nin gurur kaynakları arasındaki hak ettiği yeri almıştır.

Temelleri 1968 yılına dayanan Merkezimiz bünyesinde Kriptoloji, Bilgi Güvenliği, E-imza Uygulamaları, Yazılım Test ve Kalite Değerlendirmeleri ve TEMPEST konularında, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarına eğitimler verilmektedir.

Bilgi çağında fark yaratmanın ancak bilginin güvenliği ile mümkün olabileceğine olan inancımızla kurum ve kuruluşlarınızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Merkezimiz bünyesinde ve yerinde eğitimlerle sizi bir adım öne geçirmeye hazırız.

blank

Kamu Sertifikasyon Merkezi Eğitimleri

Kamu Sertifikasyon Merkezi eğitimlerini inceleyin
bilgem-logo-01@4x-2.png

Test ve Değerlendirme Direktörlüğü Eğitimleri

Test ve Değerlendirme Direktörlüğü eğitimlerini inceleyin
uekae-logo-03@4x

Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Eğitimleri

Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü eğitimlerini inceleyin
bte-logo-1@4x

Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Eğitimleri

Bilişim Teknolojileri Enstitüsü eğitimlerini inceleyin
sge-logo-03@4x

Siber Güvenlik Enstitüsü Eğitimleri

Siber Güvenlik Enstitüsü eğitimlerini inceleyin
yte

Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Eğitimleri

Kamu kurumlarına yazılım teknolojileri alanında eğitimler verilebilmektedir.

EĞİTİMLER

Genel Şartlar

Eğitimler en az 5 kişi için verilebilmektedir. Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) Eğitimleri ise 1-12 adet katılımcıya verilebilmektedir.

Eğitimler, talebin TÜBİTAK BİLGEM’e ulaşmasını takiben 30 gün içinde karşılıklı mutabık kalınan bir tarihte verilecektir.

Alınmak istenen eğitime ilişkin resmî talep yazısı 0262 648 11 00 numaralı faks numarasına iletilmelidir. Söz konusu yazıda talep edilen eğitimin ismi, eğitim yeri ve kurumunuz/kuruluşunuz bünyesindeki ilgili kişisinin iletişim bilgileri yer almalıdır.

Yazının tarafımıza ulaşmasını müteakip eğitim sorumlumuz yazıda bildirdiğiniz iletişim bilgileri üzerinden kurumunuz/kuruluşunuz ile iletişime geçecek ve eğitim tarihine karşılıklı mutabakat ile karar verilmesinin ardından eğitime ilişkin teklif mektubu tarafınıza iletilecektir. Teklif mektubunda belirtilen bedel, eğitim tarihinden en az 1 hafta önce TÜBİTAK BİLGEM’in belirtilen hesap numarasına yatırılarak banka dekontu yine aynı faks numarasına iletilmelidir.

SGE Eğitimleri için eğitim tarihleri, teklif kabul edildikten sonra karşılıklı mutabakatla belirlenir, eğitim bedeli de eğitimler sona erdikten sonra TÜBİTAK BİLGEM’in belirtilen hesap numarasına yatırılır.

Eğitimler kurumlara/firmalara verilmektedir. Bireysel eğitim başvuruları kabul edilmemektedir. 

Gebze yerleşkesinde verilen eğitimlerde öğle yemeği TÜBİTAK BİLGEM yemekhanesinde tarafımızca verilmektedir.

Ulaşım ve konaklama alıcıya aittir.

Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilmektedir.

Banka hesap numarası:

T.C. Ziraat Bankası, Gebze şubesi, IBAN: TR 310001000164347551965006

sge

(SGE) Siber Güvenlik Enstitüsü

Ulusal siber güvenlik kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Siber Güvenlik Enstitüsü, siber güvenlik alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmekte; askeri kurumlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre çözüme yönelik projeler gerçekleştirmektedir.

Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirdiği pek çok proje ile ülkemizde siber güvenlik bilgi birikimi ve taktik altya-pının oluşturulmasına önemli katkı yapan enstitümüzün ana faaliyet alanları güvenli yazılım geliştirme, sızma testleri ve zaafiyet analizleridir.

blank
6-yze kart logo

(YZE) Yapay Zekâ Enstitüsü

Yapay Zekâ Enstitüsü, TÜBİTAK merkez ve enstitüleri kapsamında sektörler’ ve araştırma alanlarını yatay olarak kesen ve yükselen teknoloji alanına doğrudan odaklı olarak kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle enstitünün hem açık yenilik ve birlikte geliştirme yaklaşımı, hem de yükselen teknoloji alanına odaklı olması itibariyle yenilikçi bir model teşkil etmektedir.

Yapay Zeka Enstitüsü, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirip, bu yenilikleri, mümkün olan en kısa sürede bilimin ön safiarından, sektörün kullanımına taşımayı hedefiemektedir. Yapay zekanın dönüştürücü potansiyeline odaklanarak, Türkiye’de yapay zeka tabanlı inovasyon, büyüme ve üretkenlik oluşturma ve sür-dürme çabalarına öncülük etme konusunda üzerine düşen görevleri sürdürecektir. Yapay zeka ekosistemi içinde yer alan diğer kuruluşlarla birlikte, Türkiye’deki sanayi ve kamu kurumlarıyla çalışarak, yapay zekanın kullanımının yaygınlaştırılması ve bu konuda uzmanlaşmış işgücü kaynağının artırılması öncelikli hedeflerindendir.

blank

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim