MENÜ
Ana Sayfa   /   Etkinlikler /   TEKNOFEST’te BİLGEM

ETKİNLİKLER

TEKNOFEST'te BİLGEM

TEKNOFEST, Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan, aralarında TÜBİTAK BİLGEM’in de yer aldığı birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

TEKNOFEST İzmir

:
:
:
27 Eylül – 1 Ekim 2023 Çiğli Havalimanı Çiğli/İZMİR

TEKNOFEST Nedir?

İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. 2018 yılında İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen festivalde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4.333 takım, 20.000 genç başvuru yapmışken İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2019’da 19 farklı kategoride gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50.000 yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında Gaziantep Orta Doğu Fuar Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100.000 genç başvuruda bulunmuştur. 2021 yılında Atatürk Havalimanı’nda dördüncüsü gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il, 111 ülkeden 44.912 takım ve 200.000 yarışmacı başvurmuştur.
teknofest-logo_1@3x

TEKNOFEST

BİLGEM Faaliyetleri

“Metaverse”
Teknolojinin ilerlemesine paralel, yapay zekâ ve sanal gerçeklik olgusunun gelişmesiyle “Metaverse” (Sanal Evren) kavramı hayatımıza girmeye başladı. Biz de TÜBİTAK BİLGEM olarak bu alanda yaptığımız çalışmaları katılımcılarımıza sunmak ve onlara eşsiz bir deneyim yaşatmak amacıyla standımızdaki etkinliklerin ana teması için Metaverse’ü seçtik. Standımızda yer alan “Metaverse Avatarı Oluşturma Kabini” ile kendi avatarını oluşturan katılımcılar, avatarları ile fotoğraf çektirip bu keyifli deneyimi evlerine götürdüler.
“Doku-Bul Ekran”
“Gerçek hayattaki nesneleri ve yüzeyleri, ilgili görsellere dokunarak hissedebilir miyiz?” sorusunu teknik olarak cevaplamayı amaçlayan bilim dalı olan “Dokunum (Haptics) Teknolojisi” ilk kez bir festivalde görücüye çıktı.  Son yıllarda yapılan yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıkardığımız “Doku-Bul Ekran”ı dokunum teknolojisinin uygulama alanı olarak geliştirdik. Bu cihaz sayesinde gerçek nesnelerin yüzeylerini, onların resimlerine dokunarak hissedebilen katılımcılar ekran üzerinde bir timsahın sırtına dokunarak gerçek bir timsaha dokunma hissini yaşadılar; Azerbaycan fiziki haritasına dokunarak dağları, nehirleri ve ovaları hissettiler.
‘’OZAN’’
TÜBİTAK BİLGEM olarak geliştirdiğimiz katlanabilir metal mayın detektörü ‘’OZAN’’ ile özel kum havuzunda metal hatıra parası arayan katılımcılar hem eğlendiler hem de geliştirilen ileri teknolojileri deneyimlediler.
OZAN'ı incelemek için tıklayınız
“BİL-BUL”
Kriptoloji üssü TÜBİTAK BİLGEM, festival alanında gençlere matematik ve kriptoloji odaklı muhteşem ödüllü harika bir yarışma düzenledi. Kriptoloji sorularını verilen süre içerisinde en fazla doğru yanıtlayıp dereceye giren yarışmacılar, elektrikli scooter ile evlerine döndüler. 
‘’Öncülerle Gülümse’’
Teknofest Karadeniz kapsamında, "Öncülerle Gülümse" etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte ziyaretçiler, birçok bilim dalında öncülük etmiş çığır açmış bilim insanlarımızın avatarlarıyla fotoğraf çektirip hem eğlendiler hem de çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştılar.
''Çip Tasarım Yarışması''
TÜBİTAK BİLGEM Tümdevre Tasarım ve Eğitim Laboratuvarı (TÜTEL) tarafından 2022 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ilk kez düzenlenen Çip Tasarım Yarışması ön lisans, lisans ve yüksek lisans seviyesindeki üniversite öğrencilerinin mikroelektronik alanında farkındalık sahibi olmalarını ve çip tasarımı konusunda bilgi birikim kazanmalarını sağlamayı amaçlayan bir yarışmadır. Yarışma aynı zamanda mikroelektronik teknolojilerinin pratik olarak uygulanmasıyla bu alanda yetkin insan kaynağı oluşumuna öncülük etmeyi amaçlamaktadır. "Sayısal İşlemci Tasarım" ve "Analog Tasarım" olmak üzere iki ayrı kategori altında düzenlenen Çip Tasarım Yarışması kapsamında takımlardan Ön Tasarım Raporu (ÖTR) ve Detay Tasarım Raporu (DTR) olmak üzere iki rapor, projelerini tanıtacakları bir proje demosu ve bir final sunumu bekleniyor. ÖTR aşamasını geçen takımlara TÜTEL tarafından çevrim içi olarak iki günlük çip tasarım eğitimi veriliyor. Yarışma sonunda Sayısal Tasarım ve Analog Tasarım kategorilerinde ilk üçe giren takımlara da para ödülü veriliyor. Ödülleri alabilmek için takımların minimum tasarım isterlerini sağlaması gerekiyor. Takımlar arasında minimum tasarım kriterlerini sağlayan bulunmadığı durumda ise en iyi takıma mansiyon ödülü veriliyor.
''Ulaşımda Yapay Zekâ''
TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında TÜBİTAK BİLGEM paydaşlığında Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışması düzenleniyor. Ulaşım alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma, ülkemizin geleceği için büyük önem arz ediyor. Yarışmacılardan Yapay Zekâ tabanlı nesne tespit sistemi geliştirmeleri ve bu sistem ile uçan arabanın kamera verilerini kullanarak taşıt ve insan nesnelerini tespit etmeleri bekleniyor. Ayrıca araçlar şehir içinde bulunan alanlara iniş-kalkış yaptıkları için de görsel iniş asistanına ihtiyaç duyuluyor. Bu asistanın Uçan Araba Park (UAP) ve Uçan Ambulans İniş (UAİ) alanlarını tespit etmesi gerekiyor. Bu bağlamda, yarışmacıların geliştireceği sistemin, UAP ve UAİ alanlarını tespit ettikten sonra bu alanların iniş için uygun olup olmadığını belirlemesi ve bu alanlarda insan, taşıt veya herhangi bir yabancı nesnenin olmadığını doğrulaması gerekiyor. Ayrıca yarışmacılardan; uçan arabaların daha güvenli bir hizmet vermesini sağlamak amacıyla zorlu hava şartları, gece ve gündüz görüşlerini göz önünde bulundurarak kontrol ve optimizasyon problemlerine çözüm üretmeleri gerekiyor. YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİR? Yarışmaya; lise veya üniversite öğrencileri ile lise veya üniversite mezunları bireysel ya da üç kişilik takımlar hâlinde katılabilir. Yarışma sonunda ilk üçe giren kişi veya takımlara para ödülü verilmekte. Ödül alabilmek için ise takımların minimum tasarım isterlerini sağlaması gerekmektedir. Takımlar arasında minimum tasarım kriterlerini sağlayan bulunmadığı durumda en iyi takıma mansiyon ödülü verilir.
Bir onceki slayt
Sonraki slayt

TEKNOFEST İzmir 2023

İSTANBUL VE ANKARA’DAN SONRA İZMİR’DE TEKNOFEST RÜZGÂRI ESTİ

Türkiye’nin 100. yılını coşkuyla kutlayan TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’dan sonra bu büyük kutlamaların son durağı olan Ege’nin incisi İzmir’e konuk oldu. Festival, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşti. TEKNOFEST 2023’ün finalinin yapıldığı İzmir, 5 gün süren etkinlikte 1 milyon 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

TEKNOFEST, birçok heyecan verici etkinlik, yarışma ve gösteriye ev sahipliği yaptı. Etkinliğin en ilgi çeken stantlarıyla İzmirlilerle buluşan TÜBİTAK BİLGEM de katılımcılara unutulmaz deneyimler yaşattı. TÜBİTAK BİLGEM bu benzersiz festivalde yine, “Metaverse: Macera Adası” simülasyonuyla ziyaretçilere sanal dünyanın kapılarını açtı. Katılımcılar ayrıca Türkiye’nin en değerli laboratuvarlarından olan “YİTAL’in Deneyim Alanı”nda uzmanlardan çip teknolojisinin detaylarını dinleme ve kendi çiplerini tasarlama fırsatı buldu. Her gün bir “BİLBUL Kriptoloji Yarışması”nın düzenlendiği festivalde katılımcılar büyük ödül olan scooter’ın sahibi olmak için yarıştı. Kazanan talihliler ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın elinden aldı.

TEKNOFEST İzmir, geleceğin teknolojisiyle tanışmak isteyenler için büyük bir fırsat sundu. Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, araç sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, sergiler ve sahne gösterileri gibi birçok etkinliğiyle TEKNOFEST İzmir dolu dolu geçti.

TEKNOFEST Ankara 2023

TÜBİTAK BİLGEM TEKNOFEST ANKARA 2023’TE ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

TEKNOFEST Ankara 2023 coşkusu Ankara’ya ilk kez geldi! Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST, 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Etimesgut Havaalanı’nda gerçekleşti ve Ankara ile çevre illerden gelen yüz binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutlandığı TEKNOFEST Ankara, Türkiye’nin Millî Teknoloji Hamlesi hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayan, dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olarak büyük ilgi gördü. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST süresince TÜBİTAK çadırlarını gezerek ziyaretçilerle buluştu ve gençlerle ilham verici sohbetler gerçekleştirdi.

Festivalde, TÜBİTAK BİLGEM tarafından düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. “Metaverse: Macera Adası,” “YİTAL Deneyim Alanı,” ve “BİL-BUL Kriptoloji Yarışması” gibi etkinlikler, TÜBİTAK BİLGEM standına gelen katılımcıların unutulmaz deneyimler yaşamasını sağladı. Ayrıca, kazananlar sürpriz ödüllerin de sahibi oldu.

TEKNOFEST İstanbul 2023

TÜBİTAK BİLGEM TEKNOFEST İSTANBUL 2023’TE YERİNİ ALDI

Dünya’nın en büyük havacılık ve uzay festivallerinden birisi olarak “Millî Teknoloji Hamlesi” konseptiyle her yıl düzenlenen TEKNOFEST’in 2023 yılı İstanbul ayağı Atatürk Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.  TEKNOFEST’te ilk günden itibaren yerini alan TÜBİTAK, yarışlarıyla, çeşitli etkinlikler ve sergi ürünleriyle birlikte 950 metrekare standında katılımcılarını ağırladı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST boyunca hem stantları gezdi hem de ziyaretçilerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı.

TÜBİTAK BİLGEM, festival kapsamında METAVERSE etkinliği, YİTAL Deneyim Alanı ve BİL BUL Kriptoloji başlıklarında faaliyetler gerçekleştirdi. Her gün bir BİLBUL Kriptoloji etkinliğinin düzenlendiği festivalde birinci olan katılımcılara scooter hediye edildi.

Katılımcılar ayrıca Türkiye’nin en değerli laboratuvarlarından olan YİTAL’in Deneyim Alanı’nda uzmanlardan çip teknolojisinin detaylarını dinleme ve kendi çiplerini tasarlama fırsatı buldular. Metaverse etkinlik alanında da bu teknolojiyi bireysel olarak deneyimleyerek unutulmaz anlar yaşadılar.

TEKNOFEST Karadeniz 2022

TÜBİTAK BİLGEM TEKNOFEST KARADENİZ 2022’YE KATILDI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğüyle TÜBİTAK BİLGEM paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST, beşinci yılında Karadeniz’de gerçekleşti.

Festival süresince teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri ve etkinliklerle dolu programlarla buluşan Karadenizliler unutulmaz anlar yaşadı. Bir milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST Karadeniz’de TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında gerçekleşen Çip Tasarım ve Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışmaları da katılımcılardan büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK BİLGEM standına gelen ziyaretçiler BİLGEM Evreni, Öncülerle Gülümse, Sorularla BİLGEM ve BİL BUL Kripto yarışmalarıyla da ödüller kazandı.

TEKNOFEST Azerbaycan 2022

TÜBİTAK BİLGEM TEKNOFEST AZERBAYCAN’A DAMGA VURDU

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen “TEKNOFEST Azerbaycan” dolu dolu geçen dört günlük programla katılımcıları âdeta büyüledi.

Festivalde TÜBİTAK BİLGEM standı; etkinlikleri, bilim şovları ve sergilenen ürünleriyle dikkat çekti.

Etkinlikleri ve stant tasarımıyla büyük ilgi gören TÜBİTAK BİLGEM standında katılımcılar sergilenen teknolojik çözümleri incelediler. “Dedektörle Mayın Arama”, “DOKU-BUL Ekranı” ve “Metaverse Avatar Oluşturma Kabini” etkinlikleri ile de festivalin tadını çıkardılar. 

TEKNOFEST İstanbul 2021- 2019-2018

AYAKLARI YERE BASMAYAN FESTİVAL TEKNOFEST İSTANBUL’DA DÜZENLENMEYE BAŞLADI

Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2018 yılında İstanbul’da düzenlenmeye başladı. Millî Teknoloji Hamlesi hedefini gerçekleştirmede önemli bir rol üstlenen TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ilk ziyaretçileriyle buluştu. Çeşitli alanlarda yarışmalar, seminerler, gösteriler ve sosyal etkinliklerin düzenlendiği festivale ilk senesinde 550 bin ziyaretçi katıldı.

Düzenlendiği yıldan itibaren başvuru ve ziyaretçi sayısını her yıl katlayan Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2019 yılında ikinci kez İstanbul’da düzenlendi. Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiyi ağırlayan festival üçüncü yılında Anadolu’ya açıldı.

TEKNOFEST, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yeniden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda küçük büyük her yaştan teknoloji severlerle buluştu. TÜBİTAK BİLGEM de teknoloji, ürün, yarışma ve etkinlikleriyle festivallerde en ön sıralarda yer aldı.

TEKNOFEST Gaziantep 2020

TEKNOFEST 2020 ANADOLU’YA AÇILDI

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST üçüncü kez kapılarını açtı. 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te Orta Doğu Fuar Merkezinde düzenlenen festival ilk kez İstanbul dışında düzenlendi. Coşkunun her geçen yıl arttığı festivale çevre şehirlerden de ilgi büyüktü.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA TEKNOFEST COŞKUSU ÜÇE KATLANIYOR!

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, TÜBİTAK BİLGEM paydaşlığında, geleceğin teknolojilerini üretecek ve bilime katkı sağlayacak gençleri destekliyor. TEKNOFEST 2023 bu sene yine tamamı geleceğin teknolojileri üzerine kurgulanmış yeni yarışmalarla birlikte toplam 41 teknoloji yarışmasına ev sahipliği yapıyor. TÜBİTAK BİLGEM’in organize ettiği Çip Tasarım Yarışması ve Ulaşımda Yapay Zekâ Yarışması da bunların arasında yer alıyor.

Sen de gel bu heyecana ortak ol!

OZAN / Katlanabilir Mayın Dedektörü

OZAN, güvenlik kuvveti personelinin sınırötesi ve sınır içi intikal bölgelerinde mayın/EYP aramasını hızlı, kolay ve yüksek doğrulukla yapabilmesi için geliştirilen aşağıdaki özelliklere sahip katlanabilir metal dedektörüdür:

  • Hızlı Kurulum
  • Hafif Tasarım
  • Kolay Kullanım
  • Ergonomik/Katlanabilir
  • Gelişmiş Toprak Dengeleme

Tasarımın patentleme işlemleri resmi olarak devam etmektedir.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Pil: 8xAA
Ekran Grafik: LCD
Kurulum süresi: <15 sn
Çalışma süresi: >8 saat
Ağırlık: 1,5 kg (piller dahil)
Tasarım: MIL-STD 810G uyumlu
Uyarılar: Sesli, Görsel, Titreşimli
Boyutlar: 9cm x 15cm x 35cm (katlanmış)
Açık uzunluk: 135cm (en çok)

sge

(SGE) Siber Güvenlik Enstitüsü

Ulusal siber güvenlik kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Siber Güvenlik Enstitüsü, siber güvenlik alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmekte; askeri kurumlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre çözüme yönelik projeler gerçekleştirmektedir.

Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirdiği pek çok proje ile ülkemizde siber güvenlik bilgi birikimi ve taktik altya-pının oluşturulmasına önemli katkı yapan enstitümüzün ana faaliyet alanları güvenli yazılım geliştirme, sızma testleri ve zaafiyet analizleridir.

blank
6-yze kart logo

(YZE) Yapay Zekâ Enstitüsü

Yapay Zekâ Enstitüsü, TÜBİTAK merkez ve enstitüleri kapsamında sektörler’ ve araştırma alanlarını yatay olarak kesen ve yükselen teknoloji alanına doğrudan odaklı olarak kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle enstitünün hem açık yenilik ve birlikte geliştirme yaklaşımı, hem de yükselen teknoloji alanına odaklı olması itibariyle yenilikçi bir model teşkil etmektedir.

Yapay Zeka Enstitüsü, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirip, bu yenilikleri, mümkün olan en kısa sürede bilimin ön safiarından, sektörün kullanımına taşımayı hedefiemektedir. Yapay zekanın dönüştürücü potansiyeline odaklanarak, Türkiye’de yapay zeka tabanlı inovasyon, büyüme ve üretkenlik oluşturma ve sür-dürme çabalarına öncülük etme konusunda üzerine düşen görevleri sürdürecektir. Yapay zeka ekosistemi içinde yer alan diğer kuruluşlarla birlikte, Türkiye’deki sanayi ve kamu kurumlarıyla çalışarak, yapay zekanın kullanımının yaygınlaştırılması ve bu konuda uzmanlaşmış işgücü kaynağının artırılması öncelikli hedeflerindendir.

blank

Araştırmacı

TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde Araştırmacı personelimiz olarak yer alarak bilişim, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarındaki gelişmelere imza atabilir, yenilikleri en yakından takip edebilir, kendinizi geliştirebilir, kariyerinizde yükselerek geleceğinize yön verebilirsiniz.

TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden yayında olan ilanlarımıza ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Koşulları

İş Başvurusu için koşullarımız;

  • Yabancı dil yeterliliği; ilanda yer alan sınav türlerinden uygun puanları almak veya lisans öğrenimini %100 İngilizce bölümde okumak,
  • İlana özel şartları (lisans bölümü, deneyim süresi, uzmanlık alanı vb.) sağlamak,
  • Formül puanını sağlamak:

Deneyimi 3 Yıldan Az Olan Adaylar için:

Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (10.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) + Ek Puan*  >= 3,20

 

Deneyimi 3 Yıl ve Üzeri Olan Adaylar için:

Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (10.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) + 5*[1 / (1 + e (5 – tecrübe yılı) ) ] + Ek Puan*  >= 3,20


*Ulusal ve uluslararası yarışmalarda yarışma derecesi ve ödül sahibi olan adaylarımız 0,3 ek puan alacaktır.

arastırmacı-img-1

Yetkinlik Merkezleri

Aday Araştırmacı

Üniversitelerin ilgili mühendislik bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, kariyer.tubitak.gov.tr adresli İş Başvuru Sistemi’miz aracılığıyla Kısmi Süreli Aday Araştırmacı ilanlarımıza başvurarak, üniversite dönemlerinde TÜBİTAK BİLGEM’de çalışma deneyimi yaşayabilmektedir.

Bu programın bir bitiş tarihi bulunmamaktadır. Üniversite dönemi boyunca yarı zamanlı olarak çalışan Aday Araştırmacı personelimiz, lisans bölümünden mezun olduktan sonra kariyer yolculuğuna ara vermeden, Araştırmacı personelimiz olarak tam zamanlı şekilde çalışmaya devam edebilmektedir.

Başvuru Koşulları

Aday Araştırmacı Programı için koşullarımız:

  • Üniversitelerin, ilanlarda yer alan ilgili bölümlerinde 3. ve 4. sınıf öğrencisi olmak,
  • Yabancı dil yeterliliği: İlanda yer alan sınav türlerinden uygun puanları almak veya lisans öğrenimini %100 İngilizce bölümde okumak,
  • Formül puanını sağlamak:

Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (10.000/Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) + Ek Puan* >= 3,20

*Ulusal ve uluslararası yarışmalarda yarışma derecesi ve ödül sahibi olan adaylarımız 0,3 ek puan alacaktır.

aday-arastırmacı-img-1

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Stajyer

TÜBİTAK BİLGEM geleceğe yönelik temel stratejisini araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik ekosisteminde millî hedeflere odaklanmış, nitelikli bilgi ve nitelikli insan üzerine kurgulamaktadır.

“Bir ülkenin en önemli kaynağı genelde insan, özelde ise bilim insanlarıdır.” anlayışından yola çıkarak TÜBİTAK olarak erken yaşlardan itibaren gençlerimiz teşvik edilmekte ve desteklenmektedir. Bu doğrultuda ülkemizin Millî Teknoloji Hamlesi’nin başarıya ulaşması için teknoloji üretimine genç beyinlerin erken kazandırılması önem arz etmektedir. Bu doğrultuda TÜBİTAK BİLGEM olarak her yıl üniversitelerin lisans öğrencilerine staj yapma imkânı sunuyoruz.

Staj ilanlarını Kariyer Kapısı https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden takip ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Koşulları
  • Sigorta işlemleri bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumu tarafından yürütülen ve üniversitelerin lisans (2. sınıf ve üzerinde) ve ön lisans eğitimi veren bölümlerinde öğrenimine devam eden öğrenciler staj imkânından yararlanabilmektedir.
  • Lisans ve ön lisans öğrencileri için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının     4 üzerinden en az 2,50 olması şartı aranır. Üniversite not sistemleri 100’lük sistemde olan adayların not ortalamaları, Yüksek Öğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürmektedir.
  • Staj başvuru sürecinde yabancı dil belgesi şartı aranmamaktadır.
  • Üniversitelerin; Adli Bilişim Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, İstatistik Ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği bölümlerinin birinde öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

Staj başvuruları Aralık – Ocak tarihleri arasında yapılmaktadır. Staj dönemi ise Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsamaktadır.

stajyer-img-1

Bursiyer

Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrasına yönelik araştırma-geliştirme faaliyetlerini ilerletmeye yönelik bursiyer görevlendirilmesi yapılmaktadır. Merkezimizde dış destekli, TARAL ya da Avrupa Birliği projelerinde tatbikat amacıyla bursiyerler görevlidir.

Bursiyerlik başvurusunda bulunmak için bilgem.yetenekkazanimi@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Başvuru Koşulları

(1) Kurum tarafından yürütülen dış destekli projelerde lisans öğrencisi olan bursiyerlerde aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

  •  Türkiye’de kurulu yüksek öğretim kurumlarında lisans öğrenimine devam eden öğrenci (yabancı dil hazırlık öğrencisi hariç) olmak.
  • Üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, hazırlık hariç önceki yılların ağırlıklı genel not ortalamasının, işe alım esaslarında yer alan formül puanını ve yabancı dil şartını sağlar durumda olmak.
  • Lisans öğreniminin en az birinci sınıfının birinci dönemini tamamlamış olmak.
  • Lisans Genel Not Ortalaması “+3,00” ve Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması “10.000 ≥” şartını sağlamak
  • ÖSYM sınavına girmeden Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilmiş yabancı öğrenciler veya Dikey Geçiş Sınavı vb. ile lisans öğrenimini tamamlamış öğrenciler için sıralama formülünde, üniversite yerleştirme sıralaması olarak mezun oldukları bölümün, adayın lisans bölümüne başladığı yıldaki en düşük üniversite yerleştirme sıralaması dikkate alınır.

(2) Kurum tarafından yürütülen dış destekli projelerde yüksek lisans öğrencisi olan bursiyerlerde aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

  • Türkiye’de kurulu yüksek öğretim kurumlarında yüksek lisans öğrenimine devam eden (özel öğrenci ve yabancı dil hazırlık öğrencisi hariç) öğrenci olmak.
  • Yer alacağı projenin görev alanında yüksek lisans yapıyor olmak.

(3) Kurum tarafından yürütülen dış destekli projelerde doktora öğrencisi olan bursiyerlerde aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

  • Türkiye’de kurulu yüksek öğretim kurumlarında doktora öğrenimine devam eden (özel öğrenci ve yabancı dil hazırlık öğrencisi hariç) öğrenci olmak.
  • Yer alacağı projenin görev alanında doktora yapıyor olmak veya YÖK-TÜBİTAK Doktora Programı Projesi’ne İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında belirlenen alanlarda doktora yapıyor olmak. (Tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrencileri doktora öğrencisi olarak kabul edilir.)
bursiyer-img-1

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.