e-Belge Hazırlama Hizmeti (e-Tedarik / e-Belge) Projesi
- Proje Bilgisi
Proje ile Devlet Tedarik Yönetimi faaliyet alanları kapsamında yer alan ihtiyaçlara cevap verilmesi, paydaşların beklentileri çerçevesinde e-Tedarik bünyesindeki e-Belgelerin kılavuzlarının ve mimari paketlerinin yapılması amaçlanmıştır. Proje kapsamında Devlet Tedarik Yönetimi için ihtiyaç duyulan e-Belgeler, UBL (Evrensel İş Dili) ve XBRL (Genişletilebilir İşletme Programlama Dili) gibi uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmıştır. Ayrıca idare ile, e-Belge hazırlama ve uluslararası standartlarla ilgili bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Ayrıca proje ile, çıktıların sürdürülebilirliği hedeflenmiştir.


İş Süreçlerinin Analizi, İyileştirilmesi ve Elektronik Ortamda Yürütülebilmesine Dair Danışmanlık Projesi
- Proje Bilgisi
Proje kapsamında, Nükleer Düzenleme Kurumunun iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve bu iş süreçlerini gerçekleyecek yazılım fonksiyonlarının belirlenmesi, görselleştirilmesi hedeflenmiştir. Bu çerçevede, Kurumun süreçlerinin tasarlanması, fonksiyonel gereksinimlerinin belirlenerek yazılım mock-up'larının hazırlanması, gerekli yazılımların tedariki ve geliştirilebilmesi amacı ile teknik şartnamenin hazırlanması faaliyetleri yürütülmüştür.
2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı Projesi
- Proje Bilgisi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sahipliğinde, Türkiye’ye özgü geliştirilen Akıllı Şehir Olgunluk Değerlendirme Modeli ile uyumlu olarak hazırlanan, ulusal ihtiyaç ve öncelikleri bütüncül olarak göz önünde bulunduran ve ekosistem paydaşlarının ortak aklı ile inşa edilen 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı geliştirilmiştir.


2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı
- Proje Bilgisi
Türkiye’nin, 2023 vizyonu çerçevesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye’nin 2016-2019 yıllarını kapsayan e-Devlet çalışmalarına yön vermek üzere millî kabiliyetlerle, ekosistem paydaşlarının etkin katılımı ile, ortak akıl ve bilimsel bakış açısı ile şekillenen, Türkiye’nin ilk kapsamlı ve bütüncül Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmış, beraberinde Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Modeli ve Sistemi geliştirilmiştir.
Strateji ve Eylem Planı İzleme, Değerlendirme ve Değişim Yönetimi Sistemi (SEPİDS)
- Proje Bilgisi
SEPİDS, uygulanmasına karar verilmiş bir stratejik eylemin faaliyet planlamalarını ve konu ile ilgili görevlendirilmiş kişiler tarafından takip edilmesini sağlayan projedir. Eylem planını oluşturan stratejik amaç ve hedefler kullanıcı rol bazlı yetkilendirmelerle takip edilir. Aynı strateji eylem planında yer alan farklı kuruluşlar tarafından eylemler ile ilgili veri girişi ve takibi yapılabilir. Bu kapsamda SEPİDS bazı kamu kurumlarında hizmete alınmaya başlamıştır.


Dijital Dönüşüm Planlama Danışmanlık Hizmeti ve Mikroservis Yazılım Geliştirme Platformu Tedariki Projesi
- Proje Bilgisi
Proje kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birliklerinin kurumsal mimari yaklaşımıyla dijital dönüşümünün planlanmasına yönelik ihtiyaç tanımlama ve çözüm planlama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Mikroservis Yazılım Geliştirme Platformu tedariki ve garantisi sağlanmıştır.
Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Ön Analizi (BKMYBS) Projesi
- Proje Bilgisi
Kamu mali yönetimi ekosistemi paydaşları iş birliği ile Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi kapsamında yer alan iş süreçleri bazında mevcut durum tanımlanmış ve hedef görünüm kabiliyetleri ve bu kabiliyetleri karşılayan sistem bileşenleri ve mimarisi belirlenmiş olup çalışmaların yürütülmesinde yönetişim mekanizması rehberliği sağlanmıştır.


KOSGEB e-Devlet Planlama Danışmanlık Projesi
- Proje Bilgisi
Proje ile KOSGEB'in dijital dönüşümünü planlama hedeflenmiştir. YTE, e-Devlet planlama hizmetleri kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) yönetmekte olduğu destek programları ile ilgili dijital dönüşümün hayata geçirilmesi için faaliyetler yürütmüştür.
Kamuda İnovatif Yaklaşımlar: Büyük Veri Politikalarının Geliştirilmesi (KamuV) Projesi
- Proje Bilgisi
KamuV Projesi ile kamu odağında, inovatif yaklaşımlardan biri olan büyük veri politikalarının planlanması ve bu politikalar doğrultusunda yeni hizmetlerin geliştirilmesi veya mevcut hizmetlerin iyileştirilmesi için öncü bir araştırma yapılması amaçlanmaktadır.


Dijital Olgunluk Değerlendirme Modeli ve Rehberliği Projesi
- Proje Bilgisi
Organizasyonların sahip olduğu bilişim kabiliyetlerinin olgunluğunu değerlendirmek amacıyla geliştirilen Dijital Olgunluk Değerlendirme Modeli ile organizasyonların gelişimine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerileri sunulmuştur.
Dijital Yetkinlik Değerlendirme Modeli ve Rehberliği Projesi
- Proje Bilgisi
Bilişim uzmanlarının rol bazlı yetkinliğini değerlendirmek amacıyla geliştirilen Dijital Yetkinlik Değerlendirme Modeli ile uzmanların yetkinlik gelişimini sağlayan iyileştirmeler ile organizasyonların hedef çalışan kapasiteleri önerilmiştir.


Dijital Kabiliyet Rehberleri
- Proje Bilgisi
Organizasyonların dijital olgunluğu ve çalışan yetkinliğinin artırılması amacıyla Dijital Olgunluk Değerlendirme Modeli'nde yer alan yetkinlik alanları bazında bilgi ve yönlendirmeleri içeren Dijital Kabiliyet Rehberleri hazırlanmıştır. Organizasyonlara dijital dönüşüm ihtiyaçları doğrultusunda rehberler kullanılarak eğitim ve rehberlik hizmeti sunulmuştur.
Kamu İnternet Siteleri (KAMİS) Rehberi ve Yaygınlaştırma
- Proje Bilgisi
Kalkınma Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen proje ile, kamu internet sitelerinin kullanılabilirlik ve erişilebilirlik standartlarına uygun hâle getirilmesi hedeflenmiştir. Proje ile birlikte, kamu hizmeti sunan kurumların daha kullanılabilir ve erişilebilir internet sitelerine sahip olmaları için farkındalıklarının artırılmasına yönelik faaliyetler yürütülmüştür.


Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Projeleri Teklif Hazırlama Sürecinin İyileştirilmesi Projesi (KABİT)
- Proje Bilgisi
Kamu bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) yatırımlarına yönelik proje teklifi yapılması, projelerin değerlendirilmesi ve yatırım programında yer alan projelerin izlenmesi kabiliyetlerinin iyileştirilmesi amaçlanmıştır.
Yazılım Geliştirmede Yüksek Olgunluk, Yazılım Mimarisi, Açık Kaynak Yazılım Teknolojileri ve Kurumsal Mimari Kapasite Kazandırma Danışmanlık Hizmetleri Projesi
HAVELSAN uzman ve yetkililerine kurumsal mimari ve yazılımda yüksek olgunluk konularında danışmanlık ve eğitimler verilmiştir.
Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS) Standardizasyon Projesi
- Proje Bilgisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje ile coğrafi veriye ihtiyaç duyan kamu hizmetlerinin birbirine entegre ve birlikte çalışabilir olması; kurum ve kuruluşların, vatandaşların bilgi ihtiyaçlarının tam olarak karşılanabilmesine yönelik coğrafi verinin anlamsal birlikte çalışabilirliği hususunun etkin bir şekilde hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda tüm paydaşların; coğrafi veri konusunda uzman akademisyenler, kurum yöneticileri ve uygulayıcıları ile özel sektör temsilcilerinin aktif katılımıyla coğrafi veri temaları oluşturulmuş ve standartlaştırılmıştır.


Toprak Organik Karbonu Projesi
- Proje Bilgisi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü iş birliği ile Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı’nda belirlenen arazi tahribatının dengelenmesine yönelik 3 küresel göstergeden (arazi örtüsü, arazi verimliliği, karbon stokları) biri olan “Toprak Organik Karbonu”na ilişkin ülkemizin mevcut stokunun belirlenmesi, stokta yaşanan değişimin izlenmesi ve stokun arttırılmasına yönelik strateji ve politikaların geliştirilmesine imkân sağlamak üzere sürdürülebilir karbon izleme sistemi geliştirilmesi sağlanmıştır.