MENÜ
Ana Sayfa   /   Kariyer

BİLGEM

TÜBİTAK BİLGEM’deki Kariyer Yolculuğun Seni Bekliyor!

Bilişim, Bilgi Güvenliği ve İleri Elektronik alanlarında savunma sanayii, kamu kurumları ve özel sektörle stratejik iş birlikleri ve Ar-Ge çalışmaları yaparak ülkemizin rekabet gücünü sürekli kılacak özgün ve katma değeri yüksek teknolojileri geliştirmek için TÜBİTAK BİLGEM ailesine katılın.

BİLGEMKariyer Fırsatları

Toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyen TÜBİTAK ailesine katılmak için TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden yayında olan ilanlarımıza ulaşarak başvuru yapabilirsiniz.

TÜBİTAK BİLGEM olarak köklü kurum kültürümüz ve sahip olduğumuz değerler doğrultusunda ailemize katılan her bir üyemizin gelişimlerine katkı sağlayan akademik faaliyetlere destek oluyoruz. Çalışan verimliliğini, motivasyon ve bağlılığını en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz ve çalışanlarımızın yaşam boyu gelişimlerine önem veriyoruz.

Özelde ülkemizin genelde dünyanın en saygın kurumlarından, geleceğe yön veren TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde yer alarak bilişim, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarındaki gelişmelere imza atabilir, yenilikleri en yakından takip edebilir, kendinizi geliştirebilir, kariyerinizde yükselerek geleceğinize yön verebilirsiniz.

blank

Bizimle Çalışmak Araştırmak Geliştirmek
İster misiniz?

Do you want to Work Research Develop
with us?

Başvuru yapmak için, öz geçmişinizi çevrim içi oluşturarak sisteme yükleyebilirsiniz.

LinkedInİş İlanları

KARİYER

Başvuru Yöntemi

Öz Geçmiş Oluşturma

Başvuru yapabilmek için İş Başvuru Sistemi’mizde öz geçmiş oluşturmanız gerekmektedir. İş Başvuru Sistemi’miz ÖSYM, MERNİS ve YÖK ile entegredir. Bu entegrasyon aracılığıyla, birçok bilgi ve belge otomatik olarak ilgili sistemlerden çekilebilmektedir. Bu sayede öz geçmişinizi hızlı bir şekilde oluşturabilir, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Belge Yükleme

ÖSYM, MERNİS ve YÖK sistemlerinde bulunmayan bilgi ve belge için manuel bilgi-belge ekleme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Başvuru Sonuçları

Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyuruları web sayfamızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca, başvurunuzla ilgili sorun yaşamanız hâlinde, verilen iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

KARİYER

İnsan Kaynakları Politikası

TÜBİTAK Yönetim Politikası çerçevesinde; çalışan memnuniyeti, sürekli iyileştirme, verimli insan kaynakları hizmeti sunmak.

Personel Profili

Ar-Ge
Personeli
0%
İdari
Personel
0%

Bilgi almak içinİletişime Geçin

E-Posta:  bilgem.yetenekkazanimi@tubitak.gov.tr

Telefon: (262) 675 3820 / 3548 / 3537 / 3557

Staj İmkânları

TÜBİTAK geleceğe yönelik temel stratejisini araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik ekosisteminde millî hedeflere odaklanmış, nitelikli bilgi ve nitelikli insan üzerine kurgulamaktadır.

Bir ülkenin en önemli kaynağı genelde insan, özelde ise bilim insanıdır, anlayışından yola çıkarak TÜBİTAK BİLGEM olarak ülkemizin millî ve yerli teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması için teknoloji üretimine genç beyinlerin erken kazandırılmasının önemine inanıyoruz. Bu doğrultuda her yaş grubundan öğrencimizi kariyer yolculuklarına ilk adımı en doğru şekilde atmaları hususunda teşvik ediyor, hedeflerine ulaşmaları için destekliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de TÜBİTAK BİLGEM olarak her yıl üniversitelerin lisans öğrencilerine Kurumumuzda staj yapma imkânı sunuyoruz.

Stajyer Başvuru Yöntemi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı (USP) kapsamında üniversite öğrencisi stajyer alımları için işlemler, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı dijital platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Stajyer Belgeleri

TÜBİTAK BİLGEM’de staj yapacak öğrencilerin aşağıda yazılı belgeleri staja başlayacakları gün İnsan Kaynakları Birimine teslim etmeleri gerekmektedir:
  1. Üniversiteden onaylı staj zorunluluk belgesi
  2. Öğrenci belgesi (e-devlet üzerinden alınacak barkodlu belge de kabul edilir)
  3. Üniversiteden alınacak SGK İşe Giriş Bildirgesi
  4. Transkript
  5. Öz geçmiş
  6. Sağlık Raporu [Devlet veya özel hastanelerden, aile hekimlerinden veya Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) iş yeri hekimlerinden alınacak Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu]
Okulda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alınmış ise eğitimin alındığına dair belge
sge

(SGE) Siber Güvenlik Enstitüsü

Ulusal siber güvenlik kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Siber Güvenlik Enstitüsü, siber güvenlik alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmekte; askeri kurumlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre çözüme yönelik projeler gerçekleştirmektedir.

Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirdiği pek çok proje ile ülkemizde siber güvenlik bilgi birikimi ve taktik altya-pının oluşturulmasına önemli katkı yapan enstitümüzün ana faaliyet alanları güvenli yazılım geliştirme, sızma testleri ve zaafiyet analizleridir.

blank
6-yze kart logo

(YZE) Yapay Zekâ Enstitüsü

Yapay Zekâ Enstitüsü, TÜBİTAK merkez ve enstitüleri kapsamında sektörler’ ve araştırma alanlarını yatay olarak kesen ve yükselen teknoloji alanına doğrudan odaklı olarak kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle enstitünün hem açık yenilik ve birlikte geliştirme yaklaşımı, hem de yükselen teknoloji alanına odaklı olması itibariyle yenilikçi bir model teşkil etmektedir.

Yapay Zeka Enstitüsü, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirip, bu yenilikleri, mümkün olan en kısa sürede bilimin ön safiarından, sektörün kullanımına taşımayı hedefiemektedir. Yapay zekanın dönüştürücü potansiyeline odaklanarak, Türkiye’de yapay zeka tabanlı inovasyon, büyüme ve üretkenlik oluşturma ve sür-dürme çabalarına öncülük etme konusunda üzerine düşen görevleri sürdürecektir. Yapay zeka ekosistemi içinde yer alan diğer kuruluşlarla birlikte, Türkiye’deki sanayi ve kamu kurumlarıyla çalışarak, yapay zekanın kullanımının yaygınlaştırılması ve bu konuda uzmanlaşmış işgücü kaynağının artırılması öncelikli hedeflerindendir.

blank

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim