Ana Sayfa   /   Projeler ve Programlar

Konuşma ve Dil Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi E-Altyapı Projesi (KDTM)

kdtm-projesi-img-1
Türkçeyi içeren tüm konuşma ve dil teknolojilerinde lider bir merkez olmak ve diğer yandan ülkemizde ve bölgede konuşulan dillerle ilgili bilimsel ve teknolojik bir altyapı kurmak amacıyla şu faaliyetler gerçekleştirilmiştir: çok dilli yazılı ve sesli veri bankalarının oluşturulması, bilimsel ve teknolojik kapasitenin arttırılması ve bilginin yayılımı ile iş birliği olanaklarının arttırılması. Bu kapsamda, Türkçe ve diğer bölgede konuşulan dilleri içeren çok dilli veri bankalarının oluşturulması hedeflenmiştir. Bu veri bankaları, dil ve konuşma teknolojilerinin geliştirilmesi ve eğitilmesi için önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Ayrıca, bilimsel ve teknolojik kapasitenin arttırılması amacıyla çalışmalar yapılmış, altyapı ve yetkinlikler geliştirilmiştir. Bu sayede, Türkiye ve bölgedeki dil teknolojileri alanında lider bir merkez olma hedefine doğru ilerlenmiştir. Aynı zamanda, bilginin yayılımı ve iş birliği olanaklarının arttırılması için çeşitli projeler ve etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, dil teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanarak, iş birliği olanakları genişletilmiştir.

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim