MENÜ
Ana Sayfa   /   Etkinlikler /   Fuarlar

ETKİNLİKLER

Fuarlar

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı

TÜBİTAK BİLGEM VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI’NDAYDI

TÜBİTAK BİLGEM 2-4 Şubat 2023 tarihlerinde Ankara ATO Congresium’da düzenlenen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı.

BİLGEM standını ziyaret eden katılımcılar kurumun çalışmaları hakkında bilgi alırken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye İnovasyon Haftası Fuarı

TÜBİTAK BİLGEM “TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI” ETKİNLİĞİNE KATILDI

“İnovasyonun Yeni Yüzyılı” temasıyla düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde TÜBİTAK BİLGEM standı yoğun ilgi gördü. “Teknolojinin Kalbi” sloganıyla yıllardır alanında öncü işlere imza atan TÜBİTAK BİLGEM, Safir Ürün Ailesi ve FOTAS’ı ziyaretçileri ile buluşturdu.

Yer altına gömülü fiber kablo teknolojisiyle kritik güvenlik hizmeti sağlayan FOTAS, hâlihazırda İBB, BOTAŞ, Bilişim Vadisi, Çamlıca Kulesi ve Meksika’daki Durango Hapishanesi’nde aktif şekilde kullanılıyor.

Fuarda tanıtımı yapılan bir diğer ürün de Safir Ürün Ailesi, bulut bilişim teknolojilerinin farklı katmanlarında yer alan Safir Bulut, Safir Büyük Veri, Safir Zekâ ve Safir Depo’dan oluşuyor. Açık kaynak teknolojilerin çevikliği ile BİLGEM’in güvenilirliğini bir araya getiren Safir Ürün ailesi, ülkemizin kritik projelerinde etkin maliyeti ve millî teknolojisi ile yer alıyor

Siber Güvenlik Fuarı

SİBER GÜVENLİK HAFTASI

TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsünün (SGE) yürüttüğü bilgi güvenliği, siber savunma ve bilişim alanlarındaki çalışmaları Siber Güvenlik Haftası etkinliklerinde katılımcılarla paylaşıldı.

Küresel düzeyde alanında uzman çok sayıda konuşmacıyı ağırlayan etkinlik kapsamında, Türkiye’de Yerli ve Millî Siber Güvenlik adına faaliyet gösteren üye firmalar da bir araya geldi.

Etkinlik, başta kamu ve özel sektörün yöneticileri olmak üzere yurt içi ve yurt dışından davet edilen akademisyenler ve küresel ölçekli firma temsilcilerinin de katıldığı konuşmalar, paneller, özel oturumlar ve siber güvenlik alanında kariyer hedefleyenler için gerçekleştirilen kariyer günü ile dolu dolu geçti.

SAHA EXPO 2022

SAHA EXPO 2022’DE TÜBİTAK BİLGEM DAMGASI

10-13 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen SAHA EXPO Fuarı; Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi, askerî ve savunma teknolojileri alanında görev alan yerli ve yabancı yüzlerce kurumu bir araya getirdi.

TÜBİTAK BİLGEM fuara sivil ve askerî alanlardaki kabiliyetleri; kara, deniz, hava ve uzay alanlarındaki teknolojileriyle katılım gösterdi.

Dijital ve interaktif sunumlarıyla katılımcılara farklı deneyimler yaşatan TÜBİTAK BİLGEM, geliştirdiği teknolojiler ve sahip olduğu teknolojik kabiliyetleri katılımcılarla paylaştı.

World ATM 2022

TÜBİTAK BİLGEM WORLD ATM 2022’YE KATILDI

Havacılık alanında hayata geçirdiği projelerle bir dünya markası hâline gelen TÜBİTAK BİLGEM, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile birlikte İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen World ATM’22 Fuarı’nda yer aldı.

Dışa bağımlılığımızı en aza indirip ekonomimize büyük katkılar sağlayan projelerimiz World ATM’de büyük ses getirdi.

Fuarda yer alan teknolojilerimiz atcTRsim, FODRAD, KUŞRAD ve Millî Gözetim Radarı (MGR) oldu.

MMG Euritech 2022

MMG EURITECH’TE TÜBİTAK BİLGEM RÜZGÂRI ESTİ

TÜBİTAK BİLGEM 1-2 Haziran 2022 tarihinde Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen MMG EURITECH etkinliğinde teknoloji severler ile buluştu.

BİLGEM Başkanı Dr. Ali Görçin’in de konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte BİLGEM’in interaktif teknolojik standı büyük ilgi gördü.

IDEF 2021

 TÜBİTAK BİLGEM IDEF’21 E DAMGA VURDU

Dünyada düzenlenen 32 savunma sanayisi fuarı arasında katılımcı firma sayısı itibariyle üçüncü sırada yer alan IDEF (Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı), Türkiye’nin bir dünya markası olarak 15’inci kez düzenlendi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar, Cumhurbaşkanlığı himayesi ve Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geliştirdiği ileri teknoloji ve ürünlerle fuarda yer alan TÜBİTAK BİLGEM, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ile iş birliği protokolü imzaladı.

IoT Güvenliği, IoT Cihazları için Güvenli Donanım ve Yonga Tasarımı, IoT Ürünlerinin Test ve Sertifikasyonu konusundaki iş birliği protokolü; TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Vekili Dr. Ali Görçin ile Vestel Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Burak Savak tarafından imzalandı.

sge

(SGE) Siber Güvenlik Enstitüsü

Ulusal siber güvenlik kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Siber Güvenlik Enstitüsü, siber güvenlik alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmekte; askeri kurumlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre çözüme yönelik projeler gerçekleştirmektedir.

Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirdiği pek çok proje ile ülkemizde siber güvenlik bilgi birikimi ve taktik altya-pının oluşturulmasına önemli katkı yapan enstitümüzün ana faaliyet alanları güvenli yazılım geliştirme, sızma testleri ve zaafiyet analizleridir.

blank
6-yze kart logo

(YZE) Yapay Zekâ Enstitüsü

Yapay Zekâ Enstitüsü, TÜBİTAK merkez ve enstitüleri kapsamında sektörler’ ve araştırma alanlarını yatay olarak kesen ve yükselen teknoloji alanına doğrudan odaklı olarak kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle enstitünün hem açık yenilik ve birlikte geliştirme yaklaşımı, hem de yükselen teknoloji alanına odaklı olması itibariyle yenilikçi bir model teşkil etmektedir.

Yapay Zeka Enstitüsü, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirip, bu yenilikleri, mümkün olan en kısa sürede bilimin ön safiarından, sektörün kullanımına taşımayı hedefiemektedir. Yapay zekanın dönüştürücü potansiyeline odaklanarak, Türkiye’de yapay zeka tabanlı inovasyon, büyüme ve üretkenlik oluşturma ve sür-dürme çabalarına öncülük etme konusunda üzerine düşen görevleri sürdürecektir. Yapay zeka ekosistemi içinde yer alan diğer kuruluşlarla birlikte, Türkiye’deki sanayi ve kamu kurumlarıyla çalışarak, yapay zekanın kullanımının yaygınlaştırılması ve bu konuda uzmanlaşmış işgücü kaynağının artırılması öncelikli hedeflerindendir.

blank

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim