Ana Sayfa   /   Projeler ve Programlar

Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) Sistemi

care-sistemi-img-1

Azeraeronavigation Air Traffic Department (Azans)’a DHMİ tarafından satışı gerçekleştirilen Özgün CWP (Controller Working Position) Ar-Ge Projesi sonucunda elde edilen alt ürünlerden biri olan ÇARE (Çok Amaçlı Radar Ekranı) Sistemi’nin Haydar Aliyev Ulu, Gence ve Füzuli Uluslararası Havalimanlarına ihtiyaç duyulan uyarlamalar yapılarak kurulması projesidir.

ÇARE, hava trafik kontrolörlerine durumsal farkındalık sağlamak için çeşitli gözetim kaynaklarından alınan iz ve tespit verilerini havasahası üzerinde görüntüleyen harici sistem bağımlılığı bulunmayan ve bakım idamesi kolay bir sistemdir.

Azeraeronavigation Hava Trafik Departmanı (Azans), DHMİ tarafından satışı gerçekleştirilen Özgün CWP (Controller Working Position) Ar-Ge Projesi’nin bir sonucu olarak geliştirilen ÇARE (Çok Amaçlı Radar Ekranı) Sistemi’nin Haydar Aliyev Ulu, Gence ve Füzuli Uluslararası Havalimanlarına uyarlama ve kurulumunu içeren bir projedir.

ÇARE Sistemi, hava trafik kontrolörlerine durumsal farkındalık sağlamak amacıyla çeşitli gözetim kaynaklarından elde edilen iz ve tespit verilerini hava sahası üzerinde görüntülemek için tasarlanmış bir sistemdir. Bu projede, ÇARE’nin Haydar Aliyev Ulu, Gence ve Füzuli Uluslararası Havalimanlarındaki ihtiyaçlara göre uyarlamaları yapılarak sistemin kurulumu gerçekleştirilecektir.

ÇARE Sistemi, haricî sistemlere bağımlı olmayan, bakımı kolay bir yapıya sahiptir. Bu özelliği sayesinde hava trafik kontrolörlerine etkin bir şekilde hava sahası görüntüsü sunar ve operasyonel süreçleri destekler. ÇARE Sistemi’nin Haydar Aliyev Ulu, Gence ve Füzuli Uluslararası Havalimanlarında kurulmasıyla, hava trafik kontrol süreçleri daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütülebilecektir.

Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, uluslararası havalimanlarındaki hava trafik kontrol altyapısı modernize edilecek ve ÇARE Sistemi’nin kullanımıyla kontrolörlerin çalışma ortamları iyileştirilecektir. Bu da daha etkin bir hava trafik yönetimi sağlayarak havacılık sektörünün güvenliğini artıracaktır.

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim