Ana Sayfa   /   Projeler ve Programlar

Bütünleşik Sonar Sistemi (BOSS)

boss-projesi-img-1

Bütünleşik Sonar Sistemi (BOSS) Projesi, su üstü platformları için geliştirilecek bir sonar sistemi olan BOSS’un Savaş Yönetim Sistemi’ne (SYS) tam entegrasyonunu hedeflemektedir. Proje kapsamında Monostatik, Bistatik ve Multistatik çalışabilen BOSS geliştirilecektir. BOSS, Orta Frekanslı Gövdeye Monteli Sonar alt sistemi ve Çekilebilir Alçak Frekanslı Sonar (ÇAFSON) simülatöründen oluşacaktır.

Projenin ana amacı, millî imkanlarla birden fazla sonar sisteminin koordineli çalışmasını sağlamak ve uzak mesafelerden hedef tespit imkânı sunan Multistatik Sonar kabiliyetini geliştirmektir. Proje, Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Meteksan Savunma iş birliğiyle yürütülmektedir. Proje kapsamında, Bistatik/Multistatik Sonar, ÇAFSON, BOSS Simülatörleri, multistatik sonar performans modelleme, konsol, SYS uyumlandırma, hedef hareket analizi, veri kayıt, sistem yönetimi ve sınıflandırma yazılımları geliştirilmektedir. Ayrıca, proje kapsamında yer alan Sayısal Su Altı Telefonu da kurumun sorumluluğunda geliştirilmektedir.

BOSS Projesi, su üstü platformlarının su altında etkinliklerini artırmak ve deniz güvenliği alanında millî yeteneklerin kazanılmasına katkı sağlamak amacıyla önemli bir adımdır. Bu proje, Türkiye’nin savunma sanayiinde yerli ve millî teknolojilerin geliştirilmesine yönelik çabalarının bir örneğini teşkil etmektedir.

BİLGEM Enstitülerini Laboratuvarlarını Teknolojilerini Ürünlerini Projelerini keşfedin.

Yetkinlik Merkezleri

MİLSEC 4 - Emniyetli IP Terminal

EMNİYETLİ IP TERMİNAL

MİLSEC-4 terminali, IP ağlarda yeni nesil güvenli haberleşme (ses, veri ve görüntü) için güncel bir çözüm sunarken kullanımda olan PSTN emniyetli telefonlar ile de PSTN ağlarda güvenli ses haberleşmesi uyumluluğunu koruyarak kesintisiz bir iletişim hizmeti
sağlamaktadır.

MİLSEC-4 terminallerinin konfigürasyon, gözetim ve yazılım güncelleme işlemleri Güvenlik Yönetim Merkezi (GYM) kullanılarak uzaktan emniyetli olarak gerçekleştirilir. MİLSEC-4 terminali ek bir cihaz gerektirmeden GYM ile kurduğu emniyetli iletişim aracılığıyla IP Ağdan Anahtar Yükleme (IPAAY) yeteneğine sahiptir.

MİLSEC-4 terminalleri MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarıyla birlikte işlerlik özelliğine sahiptir ve PSTN ağların yeni nesil IP ağlara kademeli dönüşümü sürecinde MİLSEC-1A ve MİLSEC-2 telefonlarının iletişim ağında kesinti olmadan değiştirilebilmesi imkanını sunmaktadır.

ÖZELLİKLER

  • PSTN ağlarda uçtan uca emniyetli ses haberleşmesi
  • IP ağlarda uçtan uca emniyetli ses, görüntü ve data iletimi
  • IP ağlarda NATO SCIP uyumluluğu
  • Ticari SIP ürünleri ile uyumluluk
  • MİLSEC1A ve MİLSEC2 emniyetli telefonlar ile birlikte çalışabilirlik
  • Milli ve AES kripto algoritmaları
  • Uzaktan yazılım güncelleme
  • Dokunmatik ekran ile kolay kullanım

Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Verilecek Satış İznine Tabidir.

Geri Bildirim